PARK LOOBURGH

Op deze unieke locatie, aan de Weebosserweg op de huidige locatie van handelsonderneming van den Boomen, aan de rand van Bergeijk, verrijst binnenkort ‘Park Looburgh’. Deze woonbuurt, met een buitengewoon mooie ‘modern classic’ architectuurstijl, bestaat uit totaal veertig, zeer duurzame woningen, die in de vorm van een hof rondom een gemeenschappelijke parktuin worden gesitueerd. De parktuin is het prachtige uitzicht aan de voorzijde van de woningen en appartementen en wordt volledig aangelegd met bomen, bloeiende heesters en groene hagen. Daar doorheen lopen slingerende wandelpaden met op gezette plekken robuuste zitstenen die rust en ruimte bieden voor recreatie; een gezellig praatje met uw buren, of een spelletje jeu de boules op een daarvoor speciaal aangelegde baan. De Parktuin heeft bovendien sfeervolle doorsteekjes naar de buitenzijde van de buurt die veilig omzoomd wordt door de oevers van brede waterpartijen (gracht) en de aangrenzende reeds bestaande Natuurtuin. De parktuin blijft eigendom van de parkbewoners en is zodoende semi-openbaar.

Park Looburgh is als het ware een geborgen, kleinschalige ‘burcht’, letterlijk ingesloten door het landschap. Zie daar de naam ‘Park Looburgh’ verklaard. Het project is opgebouwd uit betaalbare (huur)woningen, een chique Appartementenvilla én royale, levensloopbestendige (dus eventueel gelijkvloerse) Parkwoningen, anticiperend op het ouder worden. Samen met de fraaie poort aan de entree vormen 14 woningen de toegang tot het nieuwe woondomein Park Looburgh. Rondom de centraal gelegen parktuin liggen 16 exclusieve (naar wens gelijkvloerse) woningen en de villa met 10 appartementen. Omringd door volwassen bomen, de uitgestrekte waterpartij, weilanden en de naastgelegen Natuurtuin wordt dit een locatie om van te dromen. De rijke architectuurstijl zorgt voor een duidelijke samenhang in de verschillende woningtypes. Geborgen, kleinschalig, ruimtelijk en exclusief wonen vindt u hier, aan de rand van het sfeervolle Bergeijk met al zijn voorzieningen.

Ruben Bultman, ontwikkelingsmanager bij Symphony Estates en zelf opgegroeid in Bergeijk: “Wij hebben veel ervaring in kleinschalige woonconcepten. Het grote voordeel daarvan is dat mensen elkaar kennen en naar elkaar omkijken. Hier heb je zeker je privacy, maar je woont er niet anoniem. We horen van onze klanten dat ze dit enorm waarderen.”

ENKELE AUTOMINUTEN VAN BERGEIJK

Park Looburgh ligt aan de Weebosserweg in ’t Loo, een kerkdorp van Bergeijk. Hier geniet u van de landelijke omgeving, de ruimte en natuur. Tegelijk heeft u ook de voorzieningen van het dorp dichtbij; in enkele autominuten staat u in het centrum van Bergeijk.

OMSCHRIJVING WONINGEN EN APPARTEMENTEN

Levensloopbestendige parkwoningen (dus voor gezinnen of medioren/senioren)
De Parkwoningen:

 • zijn ontwikkeld met een extra breedtemaat, zodanig dat er zeer royale leefruimtes op de begane grond ontstaan, waardoor ze levensloopbestendig zijn.
 • daardoor beschikken ze in basis over de mogelijkheid om het gehele woonprogramma op begane grond te realiseren. Dus naast de keuken en woonkamer, kan dus óók een slaap- en badkamer op de begane grond worden gerealiseerd;
 • beschikken over een vide in de woonkamer (in plaats van een extra slaapkamer boven), waardoor er een ongekende ruimtebeleving ontstaat waardoor op welke wijze er ook extra daglichttoetreding ontstaat, door middel van een extra lichtstraat in het dak;
 • en ze beschikken in basis over een zogenaamde ‘luie trap’. Dit betekent dat de trap een flauwere schuinte kent, waardoor ook mindervalide mensen, relatief langer relatief eenvoudig naar boven kunnen. Maar mocht traplopen helaas toch niet meer mogelijk zijn, is de woning in basis (bouwkundig) voorbereid op de mogelijkheid voor plaatsing van een privé huislift: ‘plug and play’, dus zonder hak- en breekwerk.
 • kunnen later bovendien weer eenvoudig geschikt te maken voor een gezinswoning. De vide kan dan namelijk verruild worden voor een 3de slaapkamer op de eerste verdieping. Dit kan natuurlijk ook meteen tijdens de bouw.

Verder beschikken de woningen over:

 • 2 privétuinen, namelijk: zowel vóór de woning met uitzicht over de parktuin, als aan de achterzijde van de woning, met uitzicht over de waterpartijen en/of bos,
 • georiënteerd op zowel de oost- als de westzijde: dus kunt u genieten van zowel de ochtend én avondzon.
 • 2 privé parkeerplaatsen per woning, voorbereid op de mogelijkheid tot het plaatsen van een laadpaal voor uw electrische auto;
 • gezamenlijke parkeerplaatsen;
 • een met de architectuur van de woning mee-ontworpen tuinberging;
 • separate fietsenberging, voorzien van stroompunten voor uw e-bike.

En vanzelfsprekend, zijn de woningen verder uitgerust met de nieuwste bouw- en installatietechnieken, isolatiewaarden en materiaalgebruik, waardoor ze:

 • ‘all electric’ zijn, dus gasloos;
 • uiterst energiezuinig zijn (label A+++);
 • erg stil zijn en daardoor – in meerdere opzichten – uiterst comfortabel aanvoelen;
 • een in basis zeer hoogwaardig afwerkingsniveau, zoals onder andere met:
  • gestucte plafonds (dus géén V-naad),
  • houten kozijnen met stompe (design) deuren;
  • voorzien van een voor nieuwbouwbegrippen hele hoge (verreken)post voor een keuken, tegels en sanitair zonder aankoopverplichting bij onze projectleveranciers.

De beschikbare bouwnummers van de hoekwoningen zijn: 15, 18, 19, 22, 23, 24, 25, 30
De beschikbare bouwnummers van de tussenwoningen zijn: 16, 17, 20, 21, 26, 27, 28, 29

De Appartementenvilla
De appartementenvilla is ontworpen in een buitengewoon mooie ‘modern classic’ architectuur, namelijk in een hedendaagse interpretatie van de rijke en elegante stijlkenmerken van het Franse ‘Manoir’.

De appartementen beschikken allen over zeer royale privé buitenruimten (tuinen, dakterrassen of balkons), zodanig dat:

 • ze georiënteerd zijn op ofwel het zuidoosten of het zuidwesten;
 • ze gericht zijn op uw privacy: geen enkele tuin, dakterras of balkon grenst aan die van een ander appartement;
 • ze een werkelijk uniek vrij uitzicht hebben over de brede waterpartijen en/of bos
 • uitermate veilig zijn, doormiddel van de ligging rondom water.

Verder beschikken de appartementen over:

 • 1 privé parkeerplaats per appartement, voorbereid op de mogelijkheid tot het plaatsen van een laadpaal voor uw elektrische auto;
 • gezamenlijke parkeerplaatsen
 • een separaat in de villa opgenomen fietsenberging, voorzien van stroompunten voor uw e-bike.

En vanzelfsprekend, zijn de appartementen verder uitgerust met de nieuwste bouw- en installatietechnieken, isolatiewaarden en materiaalgebruik, waardoor ze:

 • ‘all electric’ zijn, dus gasloos;
 • uiterst energiezuinig zijn (label A+++);
 • erg stil zijn en daardoor – in meerdere opzichten – uiterst comfortabel aanvoelen;
 • een in basis zeer hoogwaardig afwerkingsniveau, zoals onder andere met:
  • gestucte plafonds (dus géén V-naad),
  • houten kozijnen met stompe (design) deuren;
  • voorzien van een voor nieuwbouwbegrippen hele hoge (verreken)post voor een keuken, tegels en sanitair.

De beschikbare bouwnummers van de appartementen zijn 31 t/m 40.

PLANNING EN PRIJZEN

Aantal huizen 26 | Wonen 75 tot 157 m2 | Aantal kamers 3 tot 4 | Perceel 135 tot 170 m2 | Van €440.000 tot €650.000 v.o.n.

Levensloopbestendige parkwoningen (dus voor gezinnen of medioren/senioren)
De 16 Parkwoningen van circa 155 m2 hebben door de breedte van de woning grote leefruimtes beneden én zijn daardoor levensloopbestendig ontwikkeld. Dat betekent dat ze in basis gelijkvloers zijn, dus met de mogelijkheid voor een slaap- en badkamer op de begane grond én een vide in de woonkamer (in plaats van een extra slaapkamer boven) voor een ongekende ruimtebeleving en daglichttoetreding, Tevens is in de plattegrond al (bouwkundig) rekening gehouden met de mogelijkheid voor een privé huislift, indien de noodzaak daarom vraagt. Maar, de mogelijkheid is er ook de vide weer eenvoudig te verruilen voor een 3de slaapkamer op de eerste verdieping, waarmee de woning (weer) geschikt is voor gezinnen. De tuinen van de Parkwoningen liggen zowel op de oost als westzijde voor, dus ochtend én avondzon.

De Appartementenvilla
De Appartementenvilla bestaat uit totaal 10 luxueuze appartementen, variërend in grootte tussen de ca. 75 en 100 m2.  De villa staat op de landtong, omringd door de oevers van brede waterpartijen en is alzijdig daarop georiënteerd, waarbij álle appartementen de beschikking hebben over zeer grote, zon georiënteerde, buitenruimtes (terras of balkon) op zuid, oost of west.

Bovendien is de vrij op naam prijs:
– inclusief een verrekenpost van keukens, tegels en sanitair van ruim € 37.500,– (incl. BTW)
– inclusief glad gestucte plafonds, dus geen spuitwerk met V-naden
– inclusief houten deurkozijnen, dus geen stalen deurkozijn met bovenlicht
– inclusief stompe designdeuren met mooi beslag, dus geen opdekdeuren

Huurwoningen
De 10 eengezinswoningen en 4 beneden-/ bovenwoningen aan de entree van Park Looburgh (Weebosserweg) worden aangeboden als betaalbare huurwoning.

Planning
Eind juni organiseert Symphony Estates de projectpresentatie, waarna de voorverkoop zal starten. De feitelijke start verkoop wordt verwacht in kwartaal 3 van 2024. Dit project zal niet in fases worden gebouwd, het gehele plan zal dus in 1 keer worden opgeleverd waardoor u niet nog een tijd in een ‘bouwput’ zult wonen!

Wilt u op de hoogte blijven, schrijft u zich dan in via deze website onder ‘contact’ of stuur een bericht naar Symphony Estates via de contactgegevens onderaan de website.