BERGEIJK

De Brabantse grensregio ‘De Kempen’, met haar overweldigende bossen, heide en vennen, is ongetwijfeld één van de mooiste natuurrijke en recreatieve woonomgevingen van Nederland. Daar, letterlijk middenin, ligt het sfeervolle en bruisende dorp Bergeijk. Naast de uitgestrekte natuur staat Bergeijk bekend door de culturele nalatenschappen van de wereldberoemde ontwerpers Rietveld en Ruys. Op een steenworp afstand liggen meer typisch Brabantse buurgemeenten als Eersel, Waalre en Valkenswaard, met een rijk verenigingsleven en alle nodige gelegenheden, zoals winkels en gezellige terrassen en restaurants, op slechts een paar minuten rijden bij u vandaan. En op circa 20 autominuten treft u de voorzieningen, zoals een specialistisch ziekenhuis en de internationale luchthaven van de economisch meest welvarende regio van Nederland, namelijk: Brainport Eindhoven.

Bergeijk is een typische Brabantse plaats in de prachtige Kempen: bourgondisch genieten en een gemoedelijke sfeer gaan hier hand in hand. Het is een populaire plaats om te wonen en dat is niet voor niets. Het hoge voorzieningenniveau op het gebied van winkelen, sport, onderwijs en recreatie maken het tot een sfeervolle regio, waar veel te doen is. Een gezellig terrasje, avondje theater of heerlijk uit eten; u hebt hier altijd alles bij de hand. Via de A67 bent u ook nog eens snel in Eindhoven, met zijn stedelijke voorzieningen als het Maxima Medisch Centrum, Eindhoven Airport, het treinstation en de gezellige binnenstad met bekende winkelketens en speciaalzaken. Het gemak van de stad gecombineerd met de dorpse gezelligheid; in Park Looburgh vindt u het beste van twee werelden.

Ook de ligging midden tussen de mooiste natuurgebieden maakt het een plek uit duizenden. In de bossen, heidegebieden en tussen de landerijen kunt u fantastisch wandelen, fietsen, hardlopen of paardrijden. Dankzij die uitgestrekte natuur begint het echte vakantiegevoel hier al direct als u de deur uitloopt. In tegenstelling tot de vakantievierders in de Kempervennen, heeft u deze omgeving elke dag tot uw beschikking. Wat een (woon-)geluk!

Foto Groote Heide: Marc Ras

ALLE VOORZIENINGEN DICHTBIJ

Park Looburgh ligt aan de Weebosserweg aan de rand van Bergeijk ’t Loo. Hier heeft u de landelijke omgeving, maar ook de voorzieningen van het dorp heel dichtbij; in enkele autominuten bent u al in het centrum.

HANDIGE LINKS

De gemeente Bergeijk is ideaal voor levensgenieters, natuurliefhebbers, cultuursnuivers, culinaire fijnproevers en sportievelingen. Lees meer over de mogelijkheden die deze prachtige omgeving u te bieden heeft op de website van de VVV.